Αναζήτηση

18 Απριλίου 2022

Ποιες-οι είμαστε

Διαμορφώσαμε το πλαίσιο θέσεων της Αγωνιστικής Προοπτικής όλες και όλοι μαζί, μέλη από την Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα, μέλη της Πρότασης Προοπτικής εργαζόμενων που έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα και ανένταχτες-οι συναδέλφισσες-οι.


Πολλές και πολλοί από μας είχαν διεκδικητική δράση και στο διάστημα της εργασιακής τους πορείας. Διεκδικούσαμε και τότε, όπως και τώρα, τα δικαιώματα μας. Και μπορούμε να περηφανευτούμε ότι δεν ήμασταν συνδικαλιστές του κατεστημένου, των εργοδοτικών και κατά καιρούς κυβερνητικών παρατάξεων, δεν είχαμε συνδικαλιστικά προνόμια και διαπλοκές με τη διοίκηση. 

Πιστέψαμε στη δύναμη του αγώνα και των ανοικτών διαδικασιών με προσανατολισμό ανεξαρτησίας από το συνδικαλιστικό κατεστημένο. Κατανοήσαμε ότι η επιθετικότητα της προηγούμενης και της νέας διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας είχε πλάτες στην πρώην και τη νυν κυβέρνηση. Εκτιμήσαμε την ανάγκη Συντονισμού όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων, ξεπερνώντας τον κατακερματισμό και την περιχαράκωση. Αναγνωρίσαμε ότι πίσω από την αδιαλλαξία της Εθνικής Τράπεζας βρισκόταν η ενδοτικότητα των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών νέας και παλιάς κοπής. Συνειδητοποιήσαμε ότι η περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ ήταν κομμάτι της γενικότερης περιστολής δικαιωμάτων και μείωσης των απολαβών που υφίστανται όλοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι προς χάριν των τραπεζών, των ολιγαρχών και των επενδυτών, όπως υπαγορεύουν τα μνημόνια. Ξέραμε ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν μπορεί να επαφίεται και να περιορίζεται στους δικαστικούς αγώνες. 


Καταλάβαμε ότι η ανάθεση στις κατεστημένες παρατάξεις που είχαν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ και η προσδοκία να υπερασπίσουν αυτές τα δικαιώματά μας ήταν ψευδαίσθηση. Συμπεράναμε ότι μόνο αν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι από κοινού με τους εργαζόμενους πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, θα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Καταλήξαμε ότι απαιτείται να έχουμε ξεκάθαρο, όχι μόνο ποιοι είναι οι αντίπαλοι μας και τους οποίους πρέπει να συγκρουστούμε, αλλά και ποιες νοοτροπίες, τακτικές και συμφέροντα πρέπει να αντιπαρατεθούμε ακόμα και αν εμφανίζονται μασκαρεμένες ως νέες.




Δέσμευσή μας το πλαίσιο θέσεων που επεξεργαστήκαμε συλλογικά και συμφωνήσαμε ότι αποτελεί τον οδηγό για τις δράσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.