Αναζήτηση

09 Οκτωβρίου 2024

Η διακήρυξη της Αγωνιστικής Προοπτικής Συνταξιούχων για τις εκλογές του ΣΣΕΤΕ στις 21-23/10/2024 σε αρχείο word


 ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΣΕΤΕ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

απέναντι στην επίθεση Τράπεζας και κυβερνήσεων

με αγώνες στα χέρια των συνταξιούχων, κόντρα στην ανάθεση και την υποταγή

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στη δίνη καταιγιστικών εξελίξεων με απρόβλεπτη κατάληξη. Η επίθεση από την πολιτική και οικονομική εξουσία σε δικαιώματα, κατακτήσεις, κόστος διαβίωσης, ποιότητα ζωής εντείνεται και συνοδεύεται από πολέμους διαρκείας και επικίνδυνης έκβασης που εξαπλώνονται με την ανάμιξη της χώρας μας. Καταρρέουν οι αφηγήσεις που πρόβαλε το συνδικαλιστικό κατεστημένο ότι εμείς της Εθνικής μπορεί να τη γλυτώσουμε ή ότι θα πάμε καλά, όταν η τράπεζα ευημερεί.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Οι υποσχέσεις για καλύτερες μέρες από τα καθεστωτικά κόμματα, Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιά, αποδείχτηκαν κάλπικες. Αντίθετα, όλες οι κυβερνήσεις πιστές στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. και τους «νόμους της αγοράς» πριμοδότησαν την κερδοφορία των επιχειρήσεων, παρέδωσαν δημόσια περιουσία και αγαθά σε «επενδυτές», λεηλάτησαν και λεηλατούν την κατοικία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων προς όφελος των “servicers”. Νομοθέτησαν και νομοθετούν για την κατακρήμνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης, τον εξανεμισμό των συντάξεων, τον περιορισμό των ελευθεριών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ, συνεχίζει τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, προχωρά την ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας, την περιβαλλοντική καταστροφή, την αύξηση στρατιωτικών σε βάρος των κοινωνικών δαπανών. Συρρικνώνει δημοκρατικές ελευθερίες και καλλιεργεί τη διχόνοια μέσα στο λαό με το ρατσισμό, τον εθνικισμό, την μαύρη προπαγάνδα, στρώνοντας το έδαφος στην ακροδεξιά και την άνοδο του φασισμού. Αφήνει τον λαό απροστάτευτο σε πλημμύρες και πυρκαγιές να αναμένει αποζημιώσεις που …σκοντάφτουν σε λεπτομέρειες.

Επικαλούνται ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Μας λένε ότι η ακρίβεια, οι πόλεμοι, τα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων είναι ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ότι πρέπει να αποδεχτούμε την ασυδοσία των επιχειρήσεων ως «φυσιολογική». Θέλουν να σπείρουν την απογοήτευση και να σπρώξουν σε απόσυρση και ιδιώτευση, όπου καθένας μόνος του θα παλεύει για την ατομική του επιβίωση.

Aπαντάμε ότι οι αγώνες, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να προστατευτούμε και να καλυτερεύσουμε τις ζωές μας, και όχι η ενσωμάτωση, ο ανταγωνισμός, η ανθρωποφαγία, η αντίληψη να σώσουμε το τομάρι μας.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ είναι πλέον παράταιρο να θεωρούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ξεχωριστά από όσα αντιμετωπίζει ο χειμαζόμενος λαός από τη γενικότερη αντισυνταξιουχική και αντεργατική πολιτική και άρα ότι θα πρέπει να περιορίσουμε τους στόχους της πάλης μας μόνο στα δικά μας στενά ζητήματα. Μας καίει η ακρίβεια και η φοροληστεία, η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η ανυπαρξία δομών κοινωνικής πρόνοιας, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Έχουμε επίγνωση ότι η υπεράσπιση των «δικών μας» προβλημάτων χρειάζεται και δικές μας κινητοποιήσεις και κοινούς αγώνες. Και αυτά δεν είναι λίγα.

·      μείωση της αξίας των συντάξιμων αποδοχών μας, που καταποντίζονται από την ακρίβεια και ροκανίζονται από νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης

·      επικείμενη από 1/1/2025 μείωση του ποσού της επικούρησης κατά 33%

·      αρνητική απόφαση του Άρειου Πάγου για την επαναφορά του ΛΕΠΕΤΕ

·      άρνηση του επανυπολογισμού των συντάξεων των προ 13.5.2016 συνταξιοδοτηθέντων με βάση το σύνολο των αποδοχών τους, που θα φέρει αύξηση στις συντάξεις

·      μη επέκταση σε όλους τους συνταξιούχους της απόφασης του Άρειου Πάγου για αναγνώριση καταβολής των δώρων και αδειών, που ίσχυσε μόνο για όσους είχαν προσφύγει δικαστικά

·      αύξηση της τιμής των φαρμάκων, καθώς και της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος τους

·      μείωση των παροχών και υπηρεσιών του ΤΥΠΕΤ που εμφανίζει ελλείμματα.

·      ληστρική αντιμετώπιση των δανειοληπτών που έχουν κόκκινα δάνεια, ρυθμίσεις με εξοντωτικά επιτόκια, πέρασμα των δανείων σε funds, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Με την ανάλγητη εφαρμογή των νόμων της αγοράς η ΕΤΕ άρπαξε τις εισφορές μας στο ΛΕΠΕΤΕ, λήστεψε δανειολήπτες, πούλησε δάνεια σε funds, έκλεισε καταστήματα, μείωσε το προσωπικό, επέκτεινε το καθεστώς της υπενοικίασης, έβαλε από το παράθυρο «στελέχη», διαμοίρασε τα υπέρογκα κέρδη της στους ημέτερους. Και ενώ ενισχύθηκε με χρήματα του λαού, πλέον έχει περάσει σε «επενδυτές».

Με τις πλάτες των κυβερνήσεων ξεδιπλώνει απίστευτο πλιάτσικο και μεθοδεύει συγκέντρωση πλούτου στους διοικούντες με παχυλές αποζημιώσεις, στήσιμο θυγατρικών, χρηματιστηριακές κομπίνες.

Ο ΣΣΕΤΕ

Απέναντι σε όλα αυτά, αντί για ενεργοποίηση του μόνου συλλογικού όπλου που διαθέτουμε ως συνταξιούχοι της ΕΤΕ για να υπερασπίσουμε το δίκιο μας, είχαμε έναν ΣΣΕΤΕ ανάξιο να ανταποκριθεί. Το εκλεγμένο Δ.Σ. -με κύρια ευθύνη των παρατάξεων που στήριζαν το προεδρείο (Ενωτικό, Ανανεωτική, Πρωτοβουλία)- και την ουσιαστική συναίνεση-δήθεν αντιπολίτευση της ΔΑΚ-Σ δεν στάθηκε στο ύψος των αναγκών. Παρέκαμπτε την ενασχόληση με τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν ή τα παρέπεμπε σε ενημερώσεις από νομικούς συμβούλους. Εξαντλήθηκε σε συνεχείς άγονες αντιπαραθέσεις για θέματα ήσσονος σημασίας, που συχνά τα ψήφιζαν ομόφωνα οι παρατάξεις εντός και εκτός προεδρείου. Η κρίση του «Ενωτικού» επηρέασε το ΣΣΕΤΕ και τελικά μεταφέρθηκε σε αυτόν. Αποδείχτηκε αυτό που θέταμε με έμφαση από τις προηγούμενες εκλογές ότι η ενότητα κτίζεται με δεσμεύσεις πάνω σε θέσεις και αρχές. Ο αυταρχισμός και η συγκεντρωτική λειτουργία του ΣΣΕΤΕ συνεχίστηκε από τις παρατάξεις των καθεστωτικών κομμάτων.

Το Δ.Σ. δεν αξιοποίησε τη δύναμη των συναδέλφων και δεν προχώρησε σε μαχητικές κινητοποιήσεις, παρά σε ελάχιστες χλιαρές που δεν αλλάζουν την εικόνα. Αδρανοποίησε τη σύγκληση επιτροπών του ΣΣΕΤΕ ή/και παρέκαμπτε συστηματικά τις προτάσεις τους (όπως έγινε με την επιτροπή δανείων). Δεν εκσυγχρόνισε την ιστοσελίδα του ΣΣΕΤΕ ώστε να αποτελεί χρήσιμο βοηθό ενημέρωσης. Δεν μερίμνησε για την ενημέρωση και την οργάνωση των σδ. της περιφέρειας.

Παρά τις εξαγγελίες για εκδημοκρατισμό του ΣΣΕΤΕ, μόνο η ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. προχώρησε. Αλλά η λειτουργία του παρέμεινε περίκλειστη, χωρίς δικαίωμα λόγου σε μέλη εκτός Δ.Σ., χωρίς δημοσιοποίηση των εισηγήσεων και πρακτικών των συνεδριάσεων, χωρίς σταθερή ανάρτηση των αναμεταδόσεων.

Και ενώ ο χρόνος κυλά σε βάρος μας, ξετυλίχτηκαν τεχνικές αδρανοποίησης του Δ.Σ. και τελικά του ίδιου του ΣΣΕΤΕ, με την εναλλάξ αποχή από τις συνεδριάσεις. Αρχικά με μη προσέλευση σε συνεδριάσεις των 3 παρατάξεων που στήριζαν το προεδρείο, το οποίο έχασε την πλειοψηφία και αρνήθηκε να προχωρήσει σε ανασύνθεση. Στη συνέχεια με μη προσέλευση των παρατάξεων της «αντιπολίτευσης». Αποκορύφωμα, η προσφυγή από τις 3 παρατάξεις στα δικαστήρια για διορισμό Δ.Σ., με εκμετάλλευση υπογραφών που ζήταγαν συνέλευση. Αποτέλεσμα η πλήρης παράλυση για μήνες του ΣΣΕΤΕ,  εξυπηρετώντας σχεδιασμούς της τράπεζας και της κυβέρνησης.

Τα ίδια πρόσωπα και παρατάξεις προσέφυγαν και για διορισμό-ανατροπή του εκλεγμένου Δ.Σ. της ΟΣΤΟΕ, χωρίς, όμως, να το πετύχουν καθώς έχασαν αυτό το δικαστήριο. Η ΟΣΤΟΕ προχώρησε δημοκρατικά σε νέο συνέδριο και συνεχίζει την πορεία της.

Αντιπαλότητα, εσωστρέφεια, παρέμβαση δικαστηρίων μέσα στο σύλλογο, διορισμοί για εκπαραθύρωση μη αρεστών από αυτούς που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη ενότητα.

Η επίπτωση είναι φανερή στην απομαζικοποίση του ΣΣΕΤΕ με μείωση των μελών, παλιά μέλη απογοητεύονται και διαγράφονται και νέοι συνταξιούχοι δεν γράφονται καν.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η Αγωνιστική Προοπτική συγκροτήθηκε το 2022 από σδ. που πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα και συμβάλλαμε μαζί με άλλες συλλογικότητες στο Συντονισμό Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ και στους μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση του ΛΕΠΕΤΕ. Ενωθήκαμε σδ., που δεν είχαμε σχέση με τις δυνάμεις του πολιτικού και συνδικαλιστικού κατεστημένου, ούτε κατείχαμε θέσεις και ευθύνες σε προεδρεία και Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ ή στο στελεχικό δυναμικό της τράπεζας πάνω σε αρχές και δεσμεύσεις με ανοικτές διαδικασίες και όχι κλειστά και επιλεκτικά καλέσματα.

Εξ αρχής το 2022 απευθύναμε ανοικτή επιστολή προς όλες τις δυνάμεις και τους σδ. που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για κοινή παρουσία στις εκλογές και από την επόμενη μέρα των εκλογών πάνω σε πλαίσιο θέσεων, χωρίς ανταπόκριση. Βάλαμε πλάτη στη συνέχεια με τον Αγωνιστικό Συντονισμό Δράσεων και με κοινή παρουσία και στήριξη στην πρόσφατη συνέλευση του ΣΣΕΤΕ για το ψηφοδέλτιο της εφορευτικής επιτροπής. Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της κοινής δράσης, γνωρίζοντας και από την πρόσφατη εμπειρία ότι οι σταθερές συμμαχίες κτίζονται πάνω σε αρχές, θέσεις, συναδελφική αλληλεγγύη, διαχωρισμό από τον καθεστωτικό συνδικαλισμό και όχι πάνω εφήμερη συγκόλληση για άγρα ψήφων.

Συμμετείχαμε και στηρίξαμε όλες τις κινητοποιήσεις του ΣΣΕΤΕ παρά τις διαφωνίες μας με τους χειρισμούς του Δ.Σ. και την αντίθεσή μας με την κατεύθυνση των προεδρείων του (εκλεγμένου και διορισμένου).

Παρά το ότι δεν είχαμε έδρα στο ΔΣ του ΣΣΕΤΕ, δηλώσαμε συμμετοχή σε 8 επιτροπές και παραστήκαμε με τις θέσεις μας σε όποιες και για όσο διάστημα τις λειτούργησε το προεδρείο. Στην επιτροπή ψηφιακού εκσυγχρονισμού συμβάλλαμε στη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης των συνεδριάσεων του Δ.Σ.. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με στεγανά και αντιδημοκρατικά εμπόδια: Μη αναφορά της παράταξης μας στο πεδίο «παρατάξεις» του blog του ΣΣΕΤΕ- παρά το γραπτό μας αίτημα-, απαγόρευση παρακολούθησης των πρώτων συνεδριάσεων του Δ.Σ., μη πρόσβαση σε πρακτικά συνεδριάσεων & ονόματα μελών, μη επίδειξη των άκυρων ψηφοδελτίων στις προηγούμενες εκλογές κλπ. Επίσης, αντιμετωπίσαμε αναφορές για κακόβουλες δημοσιεύσεις και παύση λειτουργίας του blog μας, μπλοκάρισμα αναρτήσεων κλπ..

Με τους εκλεγμένους μας στην ΟΣΤΟΕ στηρίξαμε την Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης της ΟΣΤΟΕ, που τα μέλη της από άλλες τράπεζες είχαν καθοριστική συμβολή για την επανένταξη του ΣΣΕΤΕ στην δύναμη της ΟΣΤΟΕ. Συμμετείχαμε στις δράσεις της ΟΣΤΟΕ και αντιμετωπίσαμε την απόπειρα διορισμού που επεδίωξαν οι ίδιες δυνάμεις, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο. Ως Αγωνιστική Προοπτική συμμετείχαμε σε συγκεντρώσεις των συνταξιούχων και της Εμπορικής και σε ευρύτερες πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις, σε πανεργατικές συγκεντρώσεις και απεργίες.

Δεν μπορέσαμε, όμως, να δημιουργήσουμε συνθήκες για να ξεπεραστεί η αγωνιστική αδράνεια του ΣΣΕΤΕ ή να οργανώσουμε κινητοποιήσεις από τη βάση των σδ, παρά το γεγονός ότι το επιδιώξαμε με τον Αγωνιστικό Συντονισμό Δράσεων που προχώρησε σε καλέσματα και ανοικτές συζητήσεις ενημέρωσης. Προσπαθήσαμε, ενάντια στην ακινησία του ΣΣΕΤΕ εν αναμονή του ενός διορισμού πίσω από το άλλον, η βάση των σδ. με υπογραφές να συγκαλέσει συνέλευση χωρίς δικαστήρια και διορισμούς για διενέργεια εκλογών. Ο τελικός διορισμός του ΔΣ που ήρθε λίγες μέρες μετά, ανέστειλε αυτή μας την προσπάθεια.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Δεν αποδεχόμαστε τον εκφυλισμό του ΣΣΕΤΕ. Απαιτείται αλλαγή συσχετισμών, που σημαίνει πριν απ’ όλα αλλαγή προσανατολισμού του ΣΣΕΤΕ σε αγωνιστική κατεύθυνση και όχι ανάδειξη άλλων χαλίφηδων στη θέση των προηγούμενων, με την ίδια νοοτροπία και αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας.

Είναι ανάγκη να σταματήσει η ανάθεση, η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, η λογική των εκπτώσεων, της προσαρμογής στο δήθεν εφικτό και στα «περιθώρια» που έχει η κυβέρνηση και ο εργοδότης, η αντικατάσταση της αγωνιστικής διεκδίκησης με τις δικαστικές ενέργειες και μόνο. Αυτές οι αντιλήψεις που διαχέει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός εξυπηρετούν τα συμφέροντα της τράπεζας και τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων. Έχουν δηλητηριάσει τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος και έχουν μετατρέψει το Σύλλογο σε ένα τσιφλίκι της εκάστοτε πλειοψηφίας, όπου οι καθεστωτικές παρατάξεις πασχίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχό του με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο.

Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα που οικοδομείται και διατηρείται μόνο αν θέσουμε απέναντι τους πραγματικούς αντιπάλους την εργοδοσία, την κυβέρνηση, το σύστημα. Αν βαδίσουμε με τις αρχές της αλληλεγγύης, της συναδελφικότητας και της προστασίας των πιο αδύναμων, σε αντιπαράθεση με την καλλιέργεια του ατομισμού, του ανταγωνισμού και με όσους εκφράζουν εργοδοτικές, αντιδημοκρατικές νοοτροπίες. Να βάλουμε προμετωπίδα την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων που είναι κοινά με τους άλλους συνταξιούχους και εργαζόμενους.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ :

§  Πραγματικές αυξήσεις όλων των συντάξεων (κύρια και επικουρική) για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που κατατρώει το εισόδημά μας.

§  Επαναφορά ακέραιας της καταβολής της Επικουρικής Παροχής (ΛΕΠΕΤΕ) από την ΕΤΕ. Δημοσιοποίηση και έλεγχος και των οικονομικών του ΛΕΠΕΤΕ. Δεν παραγράφουμε το δικαίωμά μας. Κατάργηση των ν. Πετρόπουλου και Βρούτση που σε βάρος μας ευνόησαν την Τράπεζα και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

§  Καμία περικοπή στην επικούρηση ούτε από 1.1.25 ούτε αργότερα. Καμιά «διαπραγμάτευση» για αναβολή αυτής της άδικης και παράνομης περικοπής. Να πληρώσει η Τράπεζα στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της.

§  Ορθό επανυπολογισμό όλων των κύριων συντάξεων.

§  Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές συντάξεις

§  Επαναχορήγηση δώρων και επιδόματος αδείας στους συνταξιούχους

§  Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων.

§  Προστασία και βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, χωρίς αύξηση των εισφορών μας. Αναβάθμιση των υπηρεσιών και των παροχών του. Να πληρώσει η τράπεζα για τις ζημιές που έχει προκαλέσει. Πλήρης συμμετοχή των συνταξιούχων σε συνελεύσεις, δικαίωμα ομιλίας, εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του ως αυτοδιοικούμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός παροχής υγείας.

§  Προστασία της κατοικίας των συναδέλφων δανειοληπτών. Kανένα σπίτι και δάνειο στα χέρια των funds. Κούρεμα των δανείων όπως έχουν περικοπεί και οι αποδοχές μας και διαγραφή τους όταν έχει καταβληθεί το κεφάλαιο. Επιτόκια και στα ρυθμισμένα δάνεια σύμφωνα με το επιτόκιο των ΣΣΕ των εν ενεργεία. Όχι στη ληστεία των τραπεζών με τα τοκογλυφικά επιτόκια και τις προμήθειες.

§  Δημοκρατική, αποκεντρωμένη, διαφανή λειτουργία του ΣΣΕΤΕ. Αγωνιστικός προσανατολισμός. Αναβάθμιση του ρόλου των νομαρχιακών παραρτημάτων. Λειτουργία επιτροπών με συμμετοχή όλων των σδ. που ενδιαφέρονται. Αλλαγή του καταστατικού ώστε να κατοχυρωθεί η ανοικτή λειτουργία, χωρίς αποκλεισμούς, στεγανά, παρασκήνια. Δημοσιοποίηση συνεδριάσεων και πρακτικών. Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για πλήρη ενημέρωση και διευκόλυνση της συμμετοχής των σδ. στις λειτουργίες του ΣΣΕΤΕ.

§  Ορθολογική διαφανής διαχείριση των οικονομικών του ΣΣΕΤΕ. Όχι σε προνόμια και χρηματοδοτήσεις για έξοδα παραστάσεων συνδικαλιστών & σε ξεχωριστές επιδοτήσεις παρατάξεων. Διευκόλυνση της λειτουργίας και συμμετοχής όλων των συλλογικοτήτων μέσα από τα έντυπα και τα γραφεία του ΣΣΕΤΕ.

§  Για όλα όσα μας ανήκουν και μας αναλογούν, για μια ζωή με ειρήνη, χωρίς ανασφάλεια, εκμετάλλευση, ανταγωνισμούς και αδικίες.

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΦΗΝΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

κόντρα στη μοιρολατρία, την παραίτηση, την ανάθεση

Για δράση ενάντια στην απραξία και την ενσωμάτωση.

Για ενημέρωση και διαφάνεια ενάντια στον έλεγχο του ΣΣΕΤΕ από κλειστές ομάδες «ειδικών» και επαϊόντων.

Για αγώνες στα χέρια των συνταξιούχων σε αντίθεση με το συγκεντρωτισμό του Δ.Σ..

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ & ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Περισσότερα στο blog: agonistikipro.blogspot.com

e-mail: agonistikipro@gmail.com

facebook: Αγωνιστική Προοπτική συνταξιούχων ΕΤΕ, τηλ. 6973507389

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


Για Δ.Σ. Αθήνας

1.       Γιαννακοπούλου Μαρία

2.       Θεοδοσοπούλου (Κατεχάκη) Ράνια

3.       Κασίμης Νικόλαος

4.       Κομνηνού Φωτεινή

5.       Κουμεντέρη Νικολέττα

6.       Μάντη Ελένη

7.       Μπάβας Ιωάννης

8.       Μπικάκη Μαρία

9.       Νικολάου Αντώνης

10.    Παυλοπούλου Ιωάννα

11.    Σπυροπούλου Βικτωρία

12.    Στάικου Άντα

13.    Σταματελάτου Γεωργία

14.    Σταματελάτου Ειρήνη

15.    Σωτηρόπουλος Δημήτριος

16.    Τσαγκαράκη Ειρήνη

17.    Τσίγκανος Δαμιανός

18.    Τσιρακάκη Αθηνά

 

Για Δ.Σ. Περιφέρειας

1.       Αθανασίου Ανδρονίκη, Ιωάννινα

2.       Δέντσορα Θωμαϊς, Χανιά

3.       Κόφκελη Μαρία, Ορεστιάδα

4.       Παπαδόπουλος Βασίλης, συνεργαζόμενος, Καλαμάτα

5.       Τερτίπη Σοφία, Σέρρες

6.       Τσαουσάκος Γεώργιος, συνεργαζόμενος, Χανιά

7.       Χαψάλης Χρήστος, Ορεστιάδα

8.       Ψάνης Παρασκευάς, Λέσβος

 

Για Εξελεγκτική Επιτροπή

1.       Κοκοράκης Ανδρέας

2.       Κουκά Μαρία

3.       Σταματελάτου Σοφία

 

Για Συνέδριο ΟΣΤΟΕ

Όλες και όλοι οι παραπάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ανακοίνωση-εκτίμηση για τη συνάντηση με το Υπουργείο για το ν. Βρούτση και την επερχόμενη περικοπή του 33%

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ   Η συνάντηση στις ...