Αναζήτηση

09 Ιουνίου 2023

Ένα σχόλιο για τα εκλογομαγειρέματα στην ΟΣΤΟΕ και διάφορες σχετικές αναρτήσεις

Πρώτη δύναμη λοιπόν η Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης ΟΣΤΟΕ με 72 ψήφους και 3 έδρες και είναι ένα θετικό βήμα για εκδημοκρατισμό και αλλαγή πορείας της ΟΣΤΟΕ προς μια αγωνιστική κατεύθυνση.

Ένα θετικό βήμα με τη συμβολή και της Αγωνιστικής Προοπτικής σδ. συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και άλλων σδ. από τους συνταξιούχους της Εθνικής, των συνέδρων από τους Ανυπότακτους και 3 συνέδρων που έχουν εκλεγεί με το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο. Όλες και όλοι δημιουργήσαμε κοινό τόπο μαζί με σδ. από την Εμπορική  και την Αγροτική που ξεκίνησαν την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ΟΣΤΟΕ με την ένταξη και των συλλόγων που δεν συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια. Με ένα συλλογικό κείμενο αρχών και δεσμεύσεων που περιγράφει την οπτική μας για τα θέματα που μας απασχολούν μακριά από συντεχνιακούς και κοντόφθαλμους διαχωρισμούς θα δώσουμε τη μάχη ενωμένοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των συνταξιούχων για να αποκρούσουμε την επίθεση των κυβερνήσεων και των τραπεζών κόντρα στις που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Αλλά προφανώς ούτε άμεσα, ούτε εύκολα θα αλλάξουν οι καταστάσεις και οι συσχετισμοί μιας και οι μεθοδεύσεις του καλά κρατούν.

Γράφει ο σδ. Πίγκος (ΠΑΣΚΕ) για τα αποτελέσματα της ΟΣΤΟΕ : «1.Συνδυασμός των 3 παρατάξεων του προεδρείου ΣΣΕΤΕ αμιγώς Εθνικάριοι υποψήφιοι..ΕΔΡΕΣ 3 2.Συνδυασμός προεδρείου Ιονικής με μέλη Τραπέζης Ελλάδος. ΕΔΡΕΣ 2 Αυτοί οι 2 συνδυασμοί αποτελούν συμμαχία δημοκρατικών δυνάμεων, η χωριστή κάθοδος προκρίθηκε για λόγους εκλογικής διαδικασίας και με τις 5 ΕΔΡΕΣ αποτελούν την πρώτη δύναμη στο νέο ΔΣ της ΟΣΤΟΕ....»

Γράφει ο σδ. Ξύδης (Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία-ΣΥΡΙΖΑ)  :  «13 έδρες λοιπον σύνολο  και όποιος ελέγχει τις 7 , ελέγχει την ομοσπονδία. Το ψηφοδέλτιο που συμμετείχαμε εμείς ( του προεδρειου ) με τις 3 τελικώς έδρες , είχε προγραμματικα συμφωνήσει , (από πριν), με το ψηφοδέλτιο της Ιονικης που έλαβε 2 έδρες.  Συνεπώς οι έδρες προστίθενται και στην πρώτη συνεδρίαση θα εμφανιστούμε έτσι… Ο κος Μαλαμης απουσίαζε , λόγω ασθένειας  (που είχε τοποθετηθεί θετικά σε μελλοντική συνεργασία μας ..»

΄Ετσι, λοιπόν, παρουσιάζεται γλαφυρά το εκλογομαγείρεμα που έκαναν με χωριστά κατεβάσματα για να συνταχτούν οι σύνεδροι στα ψηφοδέλτια τους στο όνομα ότι προέρχονται από την ίδια τράπεζα, ώστε να εξασφαλίσουν έδρες από τα υπόλοιπα. Μετά πανηγυρίζουν ότι βγήκαν πρώτη δύναμη λόγω της άθροισης και αποκρύβουν ότι βγήκε πρώτο το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης της ΟΣΤΟΕ με 72 ψήφους έναντι 66 αυτών και 66 της ΔΑΚΕ. Και ενώ κάνουν φασαρία για το ένα ψηφοδέλτιο που βρέθηκε παραπάνω, όταν η κλήρωση (για την οποία συμφώνησαν, αλλά δεν δεσμεύτηκαν ότι δεν θα προσφύγουν για την ακύρωσή της ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα) τους ευνόησε σε βάρος της ΔΑΚ-Σ, με την οποία ισοψήφισαν, δεν συνέχισαν την φασαρία.

Όσο για τον τελικό στόχο τους για «έλεγχο της ΟΣΤΟΕ» που χρειάζεται 7 ψήφους και παραπάνω, επειδή τους λείπουν 2, προφανώς θα τον επιδιώξουν αν αθροίσουν ή τη μία έδρα που πήρε το άλλο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ (Τζούλη-Σαρρή και ΠΑΣΚΕ Ελλάδος) ή και τη μία έδρα που πήρε το άλλο ψηφοδέλτιο από την ΠΑΣΚΕ Αγροτικής (Μαλαμής), αλλά και άλλων πρόθυμων. Φάνηκε δε ότι τέτοιοι πρόθυμοι θα βρεθούν διάφοροι και από τη στάση της ΔΑΚΕ που στήριξε την πρόταση της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο του συνέδριου και από την υπόγεια στήριξη που είχαν άλλα ψηφοδέλτια από τους ΠΑΣΚίτες που έλεγχαν παλιότερα την Ομοσπονδία και έχουν προσωρινά βγει από το προσκήνιο λόγω του ότι είναι εκτεθειμένοι με διάφορα.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να μην έχουν σταθερές και ελεγχόμενες διοικήσεις (ισχύει και για τις σταθερές κυβερνήσεις)  από τους εργοδοτικοκυβερνητικούς συνδικαλιστές  για να μπορούν να περνούν πολιτικές γραμμές που φαλκιδεύουν τα συμφέροντά μας, όπως έκαναν και στο παρελθόν.

Υποσημείωση 1: στην ανάρτησή του ο σδ. Ξύδης που περιγράφει τα αποτελέσματα αναφέρεται γενικώς σε δημοκρατικές δυνάμεις (για τους γύρω του), δεν αναφέρει πουθενά ονομασίες πολιτικών δυνάμεων, αλλά μόνο όταν περιγράφει τη συμμετοχή των συνέδρων της Εθνικής στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης ΟΣΤΟΕ γράφει «με υποψηφιοτητες από Εθνική,  (παρατάξεων με υποψήφιους κυρίως της Ανταρσία , συν τους …)». Και με αυτή η ανάρτηση αλλά και άλλες συνταξιούχων προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ (περί εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς)  γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης και καλλιέργειας συντηρητικών αντανακλαστικών, ώστε να συσκοτιστεί το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης συγκροτήσαμε συνταξιούχοι από διαφορετικές τράπεζες, από διάφορους πολιτικούς χώρους, ανέντακτοι και -κυρίως- συναδέλφισες και συνάδελφοι με κοινή αγωνιστική προσέγγιση για τα θέματά μας που κατάφεραν την προηγούμενη περίοδο να ξαναβάλουν την ΟΣΤΟΕ στο χάρτη και να της ξαναδώσουν συνδικαλιστική αξιοπιστία.

Υποσημείωση 2 : κάποιοι-ες αναφέρουν ότι έπρεπε όλοι οι συνταξιούχοι σύνεδροι της Εθνικής τράπεζας να κατέβουμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο συντασσόμενοι πίσω από το ψηφοδέλτιο των σδ. Τσαλαβρέτα, Πίγκου, Ξύδη και τώρα να υποστηρίξουν για πρόεδρο υποψήφιο από την Εθνική, υπονοώντας σαφώς ότι οι σύνεδροι από άλλες τράπεζες είναι οι αντίπαλοι μας. Με τέτοιες συντεχνιακές και καταστροφικές λογικές οδηγήθηκε η ΟΣΤΟΕ να σπαράσσεται με αντιπαλότητες μεταξύ των συλλόγων συνταξιούχων και στην αποδυνάμωση τα προηγούμενα χρόνια από τη μη συμμετοχή των μεγαλύτερων συλλόγων.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.