Αναζήτηση

24 Ιουλίου 2024

Πέμπτη 25/7, 4 μμ συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά για τη συνέλευση μετόχων ΕΤΕ-Κάλεσμα

Στηρίζουμε ως Αγωνιστική Προοπτική Συνταξιούχων ΕΤΕ το κάλεσμα της Πρότασης Προοπτικής Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας για συγκέντρωση έξω από το Κεντρικό Κατάστημα, τη μέρα διεξαγωγής της γενικης συνέλευσης των μετόχων. Ο ισολογισμός της με τα μεγάλα κέρδη που εμφανίζει προέρχονται από την κλοπή του ΛΕΠΕΤΕ, από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, την λεηλασία των υποθηκών των κόκκινων δανειοληπτών, την  αισχροκέρδεια σε βάρος των πελατών.  Προκαλεί η ανακοίνωσή της για τη διάθεση των κερδών. 
Παρακάτω το κάλεσμα

 

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ! ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Η Εθνική Τράπεζα προχωράει επιθετικά ακόμη και μέσα στον Ιούλιο με την Πολιτική αποδοχών που ανακοίνωσε, τις προτεινόμενες απαράδεκτες αλλαγές στα πιο σημαντικά άρθρα του κανονισμού εργασίας, την άρνηση να εντάξει στον κανονισμό εργασίας και στις συλλογικές συμβάσεις δεκάδες χαμηλόμισθους συναδέλφους από συνεταιριστικές τράπεζες, ΙΚΥ, τέκνα θανόντων συναδέλφων, θυγατρικές, με δελτία παροχής υπηρεσιών κλπ που είναι όμηροι εδώ και χρόνια.

Αυξάνει τη στοχοθεσία και την πίεση στο δίκτυο εν μέσω θέρους και αδειών, οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε τρομακτική εντατικοποίηση, δεν καταβάλει χιλιάδες δεδουλευμένες υπερωρίες.

Την ίδια στιγμή στη ΓΣ των μετόχων θα μοιράσει μέρισμα 332 εκ στους μετόχους, μπόνους 20,5 εκ σε μεγαλοστελέχη και 40 εκ stock options.

Θησαυρίζουν εις βάρος μας!

15 Ιουλίου 2024

Μπροστά στη συνέλευση και τις εκλογές στο ΣΣΕΤΕ-Ανακοίνωση Αγωνιστικής Προοπτικής Συνταξιούχων ΕΤΕ

Να μπορέσουμε με τη συνέλευση και τις εκλογές να ανοίξουμε το δρόμο για ένα ΣΣΕΤΕ που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συνταξιούχων

Οριστικοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΣΕΤΕ για την Παρασκευή 13/9 στις 10 πμ στο Μέγαρο Μουσικής. Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση του δικαστικά διορισμένου για τη σύγκληση συνέλευσης Δ.Σ., στις 10/7. Οι εκλογές, σύμφωνα με δήλωση μέλους του προεδρείου, θέλουν να γίνουν από τις 14-16/10/2024.

Μια αισιόδοξη οπτική θα μπορούσε να ελπίζει ότι με τις εκλογές θα γίνει αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΣΕΤΕ και θα μπορέσουμε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας. Δεν υπάρχει όμως, αν δεν ανατραπούν καταστάσεις, βάση για αυτή την αισιοδοξία από όσους-ες παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και τη στάση των παρατάξεων που είχαν την ευθύνη όλο το προηγούμενο διάστημα είτε εκλεγμένων είτε διορισμένων Δ.Σ.. Ακόμα και στο τελευταίο Δ.Σ. περισσότερος χρόνος σπαταλήθηκε σε καταγγελίες, με διακοπές, ανούσιες αντεγκλήσεις, αλληλοκατηγορίες, ώστε για μια ακόμα φορά να υπάρξει παράκαμψη της συζήτησης των σοβαρών προβλημάτων μας με γενικόλογες αναφορές ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι γιατί η κυβέρνηση και τράπεζα δεν υποχωρούν.

Για να αισιοδοξούμε βάσιμα χρειάζεται να διαμορφωθούν οι εξής προϋποθέσεις :

03 Ιουλίου 2024

Πού οδηγείται το ΤΥΠΕΤ ; Τι μπορούμε να κάνουμε οι συνταξιούχοι ;

Σε δύο πρόσφατα γεγονότα καταγράφηκαν στοιχεία που βοηθούν να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.  Το πρώτο είναι η συνέλευση του ΤΥΠΕΤ που έγινε στις 16/4 και το δεύτερο οι εκλογές του ΤΥΠΕΤ που έγιναν στις 20-24/5.

Στη συνέλευση του ΤΥΠΕΤ παρουσιάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για τον ισολογισμό του ΤΥΠΕΤ όπου καταγράφεται ότι μετοχές που αποκτήθηκαν με 33,7 εκ. από τα αποθεματικά του ΤΥΠΕΤ σήμερα έχουν αξία μόλις 922,86 χιλ. €. Τα διαθέσιμα του ΤΥΠΕΤ έπεσαν στα 2,9 εκ. €, οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές κ.λπ. ανέβηκαν στα 60,14 εκ. Ενώ, το 2023 τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές έφτασαν στα 51,61 εκ.  και το έλλειμα καταγράφηκε στα 1,4 εκ. €

Τα παραπάνω αρνητικά αριθμητικά στοιχεία δεν είναι απλά νούμερα,  αποτυπώνουν την εξέλιξη της ποιότητας παροχών και υπηρεσιών του ΤΥΠΕΤ που βιώνουμε όλες και όλοι με το μεγάλο χρόνο αναμονής για επισκέψεις σε αρκετές ειδικότητες στα εξωτερικά ιατρεία, την αδυναμία για έγκαιρες διαγνωστικές εξετάσεις, τη χαμηλή κάλυψη του κόστους ιατρικών επισκέψεων και εξετάσεων και άλλων ιατρικών πράξεων κ.α..

Κρούει ο κώδωνας του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ. Χρειάζεται να εντοπίσουμε αιτίες και υπεύθυνους και να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην βρεθούμε μπροστά σε καθόλου απρόοπτες καταστάσεις και ξαναζήσουμε όσα αντιμετωπίσαμε με τη διακοπή παροχής του ΛΕΠΕΤΕ.

Αιτίες πολλές και υπεύθυνοι αρκετοί.

Ανακοίνωση-εκτίμηση για τη συνάντηση με το Υπουργείο για το ν. Βρούτση και την επερχόμενη περικοπή του 33%

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ   Η συνάντηση στις ...