Αναζήτηση

20 Ιανουαρίου 2024

Για τη μεθόδευση διορισμού Δ.Σ. και στην ΟΣΤΟΕ - Κάλεσμα Δευτέρα 22/1 στις 9 πμ στα Δικαστήρια

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΤΟΕ

Μετά από χρόνια παράλυσης της ΟΣΤΟΕ και απουσίας του ΣΣΕΤΕ από την Ομοσπονδία, έγινε επιτέλους δυνατόν, μετά το περσινό συνέδριο, να ξαναλειτουργήσει η ΟΣΤΟΕ με την συμμετοχή του ΣΣΕΤΕ, που είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος – μέλος.

Στο ΣΣΕΤΕ, η γνωστή παρέα του προεδρείου (Ενωτικό-Ανανεωτική-Πρωτοβουλία) κατάφερε να αδρανοποιήσει τον σύλλογο και να επιβάλλει ένα διορισμένο προεδρείο, καταπατώντας το καταστατικό, εναντίον κάθε έννοιας συνδικαλιστικής νομιμότητας και δημοκρατίας.

Η ίδια παρέα, μαζί με συναδελφους από άλλες τράπεζες, προσπαθεί να πετύχει το ίδιο και στην ΟΣΤΟΕ, με έωλα επιχειρήματα, σχετικά με την εκλογή του Γραμματέα της Ομοσπονδίας.

Οι 2 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά της Διοίκησης της ΟΣΤΟΕ απορρίφθηκαν.

Την Δευτέρα 22/1/2024 εκδικάζεται η αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης.

Η παρέα που ζητά τον διορισμό, είχε απορρίψει στο πρόσφατο παρελθόν την πρόταση να διεξαχθεί ένα νέο έκτακτο συνέδριο της ΟΣΤΟΕ, ώστε να λυθούν με συνδικαλιστικό τρόπο τα όποια προβλήματα.

Το πιο αντιδημοκρατικό και εξοργιστικό είναι ότι με τη δοτή πλειοψηφία του διορισμένου Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ αποφάσισαν στις 17/1/2024 (σε μια συνεδρίαση-παρωδία) να στηρίξουν και ως Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ την προσφυγή με ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΟΣΤΟΕ. Να ζητήσουν διορισμό διοίκησης, εμπλέκοντας στις μεθοδεύσεις τους και το ΣΣΕΤΕ. Οι διορισμένοι θέλουν να διαφεντεύουν παντού με απόλυτη πλειοψηφία τα πάντα μην τυχόν και ξεφύγει κάτι από τον έλεγχό τους και μπορέσει να λειτουργήσει συνδικαλιστικά. Αιδώς Αργείοι !

Ήδη, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αποφάσισε την διενέργεια εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου για την 4 και 5 Απριλίου 2024.

Τα προβλήματα των συνταξιούχων του κλάδου, όπως και όλων των συνταξιούχων της χώρας είναι γνωστά.

Στην τρίτη ηλικία έχουν φορτώσει οι κυβερνήσεις, μεγάλο μέρος από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που οι ίδιες δημιούργησαν.

Ειδικά οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα προβλήματα, με πρώτο την διακοπή του ΛΕΠΕΤΕ και την επερχόμενη από 1.1.2025 περικοπή 33% της επικούρησης με βάση τον νόμο Βρούτση, μαζί φυσικά με τα ζητήματα των επανυπολογισμών, των δανείων, του ΤΥΠΕΤ, των μνημονιακών περικοπών, κλπ.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός, αγωνιστικός και ενωτικός ΣΣΕΤΕ και μια ενωμένη ΟΣΤΟΕ να στηρίζει τον ΣΣΕΤΕ.

Επιδίωξη των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών είναι να αδρανοποιηθεί και ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία.

Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας συμφέροντα.

Όλες και Όλοι την Δευτέρα 22/1/2024 - 09.00

στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 11 – αιθ. 202

 19/1/2024

                                     Η Συντονιστική Επιτροπή

Ιστολόγιο : syntsyntete.blogspot.com                Επικοινωνία: syntsyntete@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.