Αναζήτηση

26 Ιανουαρίου 2024

Δευτέρα 5/2 στις 6 μμ συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με κάλεσμα του Αγωνιστικού Συντονισμού Δράσεων Συνταξιούχων ΕΤΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΩΡΑ 6.00΄ μ.μ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ 

 Η συζήτηση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στο: https://us02web.zoom.us/j/82601086493

Τη Δευτέρα, 5 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιήσουμε τη δεύτερη (προηγήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκέμβρη) ανοικτή συνάντηση-συζήτηση  με τους συναδέλφους μας, προσπαθώντας να ανοίξουμε έναν πλατύ διάλογο στη βάση, που δυστυχώς λείπει από τη λειτουργία του Συλλόγου μας. Το άρρωστο κλίμα ανούσιας, οξείας αντιπαράθεσης και τσακωμών που συνεχίζεται στο ΣΣΕΤΕ, απογοητεύει τους περισσότερους συναδέλφους και τους οδηγεί σε αδιαφορία, αποστασιοποίηση από το ΣΣΕΤΕ και αποστροφή από τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα μας κτυπούν καθημερινά την πόρτα, αυξάνονται και οξύνονται όλο και περισσότερο, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά μας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής μας. 

Στις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα, των συντάξεών μας, του μετεργασιακού μας μισθού (ΛΕΠΕΤΕ), την κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ και την ένταξή μας στον ΕΤΕΑΕΠ, την επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, το "λανθασμένο" επανυπολογισμό των συντάξεών μας με το ν. Κατρούγκαλου, έρχονται να προστεθούν η αδυσώπητη ακρίβεια στα τρόφιμα, την ενέργεια, τα είδη ευρείας κατανάλωσης, οι μηδαμινές ή και μηδενικές αυξήσεις στις συντάξεις μας και από 1/1/2025 η περικοπή κατά 33% της επικουρικής μας σύνταξης, σύμφωνα με το νόμο Βρούτση.

Δεν μας παίρνει άλλη αδράνεια! 

Εμείς, ανένταχτοι και εκπρόσωποι των παρατάξεων: Ανυπότακτοι Συνταξιούχοι-Πρωτοβουλία Συνταξιούχων ΕΤΕ και Αγωνιστική Προοπτική Συνταξιούχων ΕΤΕ, πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, που θα διερευνήσει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις εξεύρεσης λύσης απέναντι στη σημερινή απαράδεκτη και διαλυτική κατάσταση του ΣΣΕΤΕ. Προσπαθούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, να συζητούμε στη βάση όσων μας ενώνουν (και είναι τα περισσότερα), αντί να τονίζουμε όσα μας διαφοροποιούν, για να ανοίξουμε επιτέλους ένα δρόμο αναστροφής της παθογένειας που επικρατεί στο ΣΣΕΤΕ και να περπατήσουμε σε πιο γόνιμα εδάφη.

Δεν υποκαθιστούμε το ΣΣΕΤΕ. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε το ΣΣΕΤΕ. 

Δεν κινούμαστε πίσω από κλειστές πόρτες.  Αντίθετα, ανοίγουμε συζητήσεις δημόσιες, με όλους τους συναδέλφους, βάζουμε τις προτάσεις μας σε συζήτηση και σε κρίση από τους ίδιους τους συναδέλφους, τις εμπλουτίζουμε με τις προτάσεις και τα "θέλω" των συναδέλφων, προσπαθώντας να βρούμε όλοι μαζί έναν κοινό τόπο, πάνω στον οποίο θα ξεκινήσουμε, από μια πιο καλή αφετηρία, τις δράσεις, τις διεκδικήσεις, τις κινητοποιήσεις μας, ώστε να έχουμε επιτέλους θετικά αποτελέσματα.

Σας καλούμε όλες/ους τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη, στις 6.00΄ μ.μ.

στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 32

                                                                                                             

Η Συντονιστική Επιτροπή

του Αγωνιστικού Συντονισμού Δράσεων Συνταξιούχων ΕΤΕ

(Θεοδοσοπούλου Ράνια, Λιβιεράτος Σίμος, Μπικάκη Μαρία,

Παπαπολύζος Παναγιώτης, Παππάς Θανάσης,

Τσίγκανος Δαμιανός, Ψαρρού Ζαχαρούλα)

 Επικοινωνία για Θεσσαλονίκη: Σουλτανίδου Χριστίνα τηλ. 6972024905

Βερύκιος Ανδρέας: τηλ. 6972926195

 

Ιστολόγιο : syntsyntete.blogspot.com       email : syntsyntete@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.