Αναζήτηση

24 Μαΐου 2024

Πρωτοβουλία για να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο-Συλλογή υπογραφών για συνέλευση άμεσα


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ

 

 

Η απαξίωση του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ από τη διοίκηση της ΕΤΕ και την κυβέρνηση στην κινητοποίηση στις 23/5/2024 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως συνταξιούχοι.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η δημοκρατική λειτουργία στο Σύλλογο, ώστε το Δ.Σ. να μπορέσει με κύρος να αναλάβει την προσπάθεια για κατάργηση της προβλεπόμενης περικοπής κατά 33%  και να δρομολογήσει τη διεκδίκηση λύσης και στα άλλα θέματα που αντιμετωπίζουμε. 

Αν όλες και όλοι θέλουμε πραγματικά να προκηρυχθεί άμεσα Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, ας κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας.

Να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες υπογραφές με βάση και την πρόβλεψη του καταστατικού και να μην περιμένουμε τα δικαστήρια πότε θα λύσουν το πρόβλημα με νέα τους απόφαση.

Όλες και όλοι κρινόμαστε. Αν περάσει το καλοκαίρι, τότε μπορεί και να είναι αργά.

Διαβάστε το κείμενο υπογραφών συν/να.

Το κείμενο με την υπογραφή του μέλους του ΣΣΕΤΕ θεωρημένη είτε μέσω ΚΕΠ, είτε με ψηφιακή θεώρηση εγγράφου μέσω gov μπορεί να αποστέλλεται άμεσα στο μέιλ  ypografesgs2024@gmail.com

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται μέχρι τώρα από τις παρατάξεις:
1.      ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΥΛΗΣ
2.      ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ
3.      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Παρακάτω το κείμενο σε word  και σε pdf 

σε word

 

Προς το  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε.

ΑΙΤΗΣΗ

Με δεδομένα ότι:

1.            Την 14/6/2023 (συνεδρίαση του ΔΣ ΣΣΕΤΕ) το Προεδρείο έχασε την δεδηλωμένη πλειοψηφία, λόγω ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ των Οικονομικών, με ψήφους 8 ΚΑΤΑ και 7 ΥΠΕΡ.

 

2.            Tην μη δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ έκτοτε και την αδράνεια του ως προς την προώθηση λύσεων στα προβλήματα των συνταξιούχων της ΕΤΕ.

 

3.            Την άρνηση του Προεδρείου να υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ για πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ. 15-20/1/2024, η οποία απόφαση ανακοινώθηκε κατ’ επανάληψη από τον Πρόεδρο, όπως καταγράφεται στα πρακτικά της συνεδρίασης του έκτακτου Δ.Σ. της 14/6/2023.

 

4.            Την συγκέντρωση υπογραφών (1/20 των εγγεγραμμένων μελών) για την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ. μέχρι 30/9/2023, σε αντίθεση με την απόφαση του ΔΣ.

 

5.            Την κατάθεση των συγκεντρωμένων υπογραφών στις 29/9/2023 (παρά το ότι η ημ. Γ.Σ. καθοριζόταν μέχρι 30/9/2023), με αίτημα ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 6ΜΗΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ, και ΟΧΙ ΤΟΝ  ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ., όπως ήταν το ζητούμενο της συγκέντρωσης των υπογραφών, αποδεικνύοντας την απάτη σε  βάρος των συνταξιούχων και τον δόλιο τρόπο υφαρπαγής των υπογραφών τους.

 

6.            Την περιορισμένων αρμοδιοτήτων πλέον, δυνατότητα του διορισμένου Δ.Σ. για ενέργειες προάσπισης των συμφερόντων μας ΚΑΙ ΤΗΝ  συνεχιζόμενη κατάχρηση εξουσίας από το ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΔΣ, με την λειτουργία και δράση του κατά παρέκκλιση της απόφασης του δικαστηρίου.

 

Για όλα τα παραπάνω και επειδή:

1.            Την τελευταία διετία ο ΣΣΕΤΕ έχει οδηγηθεί σε ΑΔΡΑΝΕΙΑ και ΑΠΑΞΙΩΣΗ,

2.            Ο χρόνος για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας συνολικά αλλά και κυρίως για την ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΜΑΣ από 1/1/2025, εκπνέει,

3.            Πρέπει να δοθεί άμεση ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο σημερινό αδιέξοδο, διότι αφ’ ενός ένας Σύλλογος Συνταξιούχων δεν επιτρέπεται να είναι ανενεργός λόγω δικαστικών αποφάσεων και αφ’ ετέρου ως  συνταξιούχοι δεν δεχόμαστε διορισμένη από τα δικαστήρια Διοίκηση στον Σύλλογό μας, ούτε αποδεχόμαστε να μας εκπροσωπούν τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. και να καθορίζουν τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

4.            Ο ΣΣΕΤΕ χρειάζεται ΑΙΡΕΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, που θα λειτουργεί και θα ενεργεί εντός των δημοκρατικών ορίων και των προβλεπόμενων Καταστατικών διατάξεων, που θα ενώσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ, που θα τους εμπνεύσει και θα τους παρακινήσει, που θα τους δώσει όραμα και κίνητρο, αλλά κυρίως

5.           Ο πρώτος και κύριος στόχος μας είναι η ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΣΕΤΕ, οι εκλογές ΤΩΡΑ και η έναρξη οργανωμένων κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Ζητώ, σύμφωνα με το Άρθρο 9 του Καταστατικού του ΣΣΕΤΕ την σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΣΣΕΤΕ, εντός των προθεσμιών που προβλέπουν σε συνδυασμό τα άρθρα 9 και 10 του Καταστατικού, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1.            Τον προσδιορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των Οργάνων του Συλλόγου (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή) καθώς και Αντιπροσώπων στην ΟΣΤΟΕ.

2.            Την εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, για τις Εκλογές και την κάθε είδους καθολική ψηφοφορία (Άρθρο 8, παρ. δ)

3.            Την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, από 1/1/2023 έως και την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ-ΑΙΤΟΥΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ:……………………………………………………………..   ΟΝΟΜΑ……………………………………………

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:…………………………………………………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Οδός   ………………………………………………..…………………………….. Αρ:……………………..

Πόλη/Δήμος: ………………………………………………………………………   Τ.Κ.:……………………………………..

ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ ή ΑΜ ΣΣΕΤΕ: …………………………………………………………………………………………………..

Ηλεκτρονική Διεύθυνση (e-mail) : …………………………………………………………………………………………

Ημερομηνία: ……………………………………………………………………………..

 

Ο/Η αιτών-αιτούσα

 

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δηλώνω ότι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ την χρησιμοποίηση της υπογραφής μου για αλλότριους σκοπούς, παρά ΜΟΝΟΝ για την σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΣΣΕΤΕ.

 

ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

 

 

 

 

 

 

σε pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ανακοίνωση-εκτίμηση για τη συνάντηση με το Υπουργείο για το ν. Βρούτση και την επερχόμενη περικοπή του 33%

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ   Η συνάντηση στις ...