Αναζήτηση

13 Δεκεμβρίου 2023

Ανοικτή συζήτηση Πέμπτη 14/12 στις 10.30 πμ για Αγωνιστικό Συντονισμό Δράσεων Συνταξιούχων ΕΤΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 14/12, ώρα 10.30 πμ στα γραφεία της ΟΤΟΕ, Βησσαρίωνος 9


Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ, αντιμετωπίζουμε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα από νόμους και κυβερνητικές αποφάσεις και την ανάλγητη πρακτική της ΕΤΕ. Αλλά έχει δημιουργηθεί, εδώ και καιρό, διοικητική κρίση και ένα άρρωστο κλίμα ανούσιας, οξείας αντιπαράθεσης με αποκορύφωμα την προσφυγή για διορισμό Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ και τα οξυμένα προβλήματά μας (ΛΕΠΕΤΕ, περικοπές, ΤΥΠΕΤ, δάνεια, κατασχέσεις κ.α.) έχουν εγκαταλειφθεί. Αυτή η  κατάσταση απογοητεύει και οδηγεί σε αποστασιοποίηση από το ΣΣΕΤΕ.

Είναι φανερό, ότι για την έξοδο του ΣΣΕΤΕ από το τέλμα της αδράνειας και της ανυποληψίας, υπάρχει επείγουσα ανάγκη δημοκρατικής, αγωνιστικής ενότητας των συναδέλφων που ενδιαφέρονται για μια άλλη πορεία του ΣΣΕΤΕ και θέλουν να συμβάλλουν στη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά μας. Όσων πιστεύουν ότι χρειάζεται αλλαγή της σημερινής κατάστασης στο ΣΣΕΤΕ, όσων πιστεύουν ότι ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά, λύσεις στα προβλήματά μας, όσων πιστεύουν στη δύναμη και αποτελεσματικότητα των συνταξιούχων που αγωνίζονται.  Για έναν ΣΣΕΤΕ σπίτι των συναδέλφων, που δε θα λειτουργεί με τη λογική των διαδρόμων, των παζαριών, των αδιαφανών διαπραγματεύσεων.

Προκρίνουμε τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση, σε αντίθεση με τη λογική της ανάθεσης σε «ειδικούς», «εκπροσώπους» και παντογνώστες που έχουν τις λύσεις «στο τσεπάκι», χωρίς να υποτιμάμε κάθε πρόσφορο μέσο για τη στήριξη των διεκδικήσεων μας. Για έναν ΣΣΕΤΕ που θα αντιμάχεται τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, ο οποίος δρα ως δούρειος ίππος, για να περάσουν τα σχέδια των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, που προωθούν τα συμφέροντά τους, ποδοπατώντας τις ζωές μας.

 Συνάδελφοι-ισσες ανένταχτοι και εκπρόσωποι των   παρατάξεων: Ανυπότακτοι Συνταξιούχοι-Πρωτοβουλία Συνταξιούχων ΕΤΕ και Αγωνιστική Προοπτική Συνταξιούχων ΕΤΕ, πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, που θα ερευνήσει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις εξεύρεσης λύσης απέναντι στη σημερινή απαράδεκτη και διαλυτική κατάσταση του ΣΣΕΤΕ και την αντιμετώπιση των πρακτικών της Διοίκησης της ΕΤΕ και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων, παλαιότερων και νεότερων κυβερνητικών ρυθμίσεων σε βάρος συνταξιούχων, και εργαζόμενων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε έναν δημοκρατικό, δημιουργικό διάλογο, που θα συμβάλλει στο να ανοίξουν άλλοι δρόμοι για την πορεία του ΣΣΕΤΕ, ωφέλιμοι για εμάς, τα μέλη του και αποτελεσματικοί απέναντι στα προβλήματά μας, να συμβάλλουν με την συμμετοχή τους σε αυτές τις διαδικασίες και με την εγγραφή τους στο σύλλογο.

Όλοι-ες μαζί να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Να μην αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένος, γιατί είναι σε βάρος μας. Η συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται, θα δώσει περισσότερες δυνατότητες στο εγχείρημα με στόχο να συζητηθούν αναλυτικότερα τα ζητήματα που μας απασχολούν.

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 14/12, ώρα 10.30 πμ στα γραφεία της ΟΤΟΕ, Βησσαρίωνος 9

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

syntsyntete@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.