Αναζήτηση

12 Δεκεμβρίου 2023

Για τις ψευδείς και υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος σδ. του Δ.Σ. της ΟΣΤΟΕ και τα δικαστήρια για διορισμούς

Η Αγωνιστική Προοπτική συνταξιούχων ΕΤΕ με τους εκλεγμένους συνέδρους της για την ΟΣΤΟΕ  στήριξε το συνδυασμό Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης ΟΣΤΟΕ, μαζί και σδ. συνέδρους από την Εθνική που καλούμε στον Αγωνιστικό Συντονισμό Δράσεων συνταξιούχων ΕΤΕ, καθώς και με άλλους σδ. συνταξιούχους της ΕΤΕ και άλλων τραπεζών. Στις θέσεις του προβαλλόταν τα προβλήματα και οι ειδικές διεκδικήσεις μας ως συνταξιούχοι της ΕΤΕ.

Ο συνδυασμός Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης ΟΣΤΟΕ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές του πρόσφατου συνέδριου της και 3 μέλη του εκλέχτηκαν στο ΔΣ της ΟΣΤΟΕ. Το αποτέλεσμα θορύβησε αρκετά τις κατεστημένες παρατάξεις και το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολυθεί ένα μπαράζ επιθέσεων από σδ. του ΣΣΕΤΕ σε βάρος του. Πληθαίνουν από διορισμένους συνδικαλιστές του ΣΣΕΤΕ διάφορα δημοσιεύματα-αναρτήσεις, αλλά και δικαστικές προσφυγές για να στηρίξουν την επιχείρηση απαλλαγής από τους ενοχλητικούς εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης ΟΣΤΟΕ, που δεν εντάσσονται στα σχέδια τους και στις κυρίαρχες παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Παρακολουθούμε λοιπόν και εμείς τα τεκταινόμενα στην ΟΣΤΟΕ και έχουμε άποψη.

·                Με την κρίση στο ΣΣΕΤΕ και την προσφυγή από τις παρατάξεις Τσαλαβρέτα, Πίγκου, Ξύδη για διορισμό ΔΣ στο ΣΣΕΤΕ με τους ίδιους και την παράταξη του Κωνσταντέλλου (ΔΑΚ-Σ), οι του διορισμένου προεδρείου του ΣΣΕΤΕ πρωτοστάτησαν και στην εξαγωγή της κρίσης στην ΟΣΤΟΕ. Προσέφυγαν στο δικαστήριο μαζί με κάποιους συνταξιούχους από άλλες τράπεζες για διορισμό ΔΣ και στην ΟΣΤΟΕ, ζητώντας διορισμό με εξαίρεση 2 μελών του προεδρείου της ΟΣΤΟΕ που ανήκουν στην παράταξη που στηρίξαμε (Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης). 

·                Γιατί τόση σπουδή να μην υπάρχουν στα προεδρεία του ΣΣΕΤΕ και της ΟΣΤΟΕ σδ. που δεν ανήκουν στις γνωστές μεγάλες κυρίαρχες παρατάξεις; Είναι για τη διασφάλιση μιας ανεξέλεγκτης εξουσίας; Είναι για τον έλεγχο των γραφείων, των οικονομικών, της περιουσίας και των μηχανισμών που έχουν ο ΣΣΕΤΕ και η ΟΣΤΟΕ ; Είναι για τις δυνατότητες διαύλων με τις διοικήσεις των τραπεζών ; Είναι οι διαπλοκές τα καθεστωτικά κόμματα και τις κυβερνήσεις ώστε να υπάρχει ποδηγέτηση και έλεγχος μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και στους συλλόγους συνταξιούχων; Ή είναι όλα αυτά μαζί ;

Σε κάθε περίπτωση επειδή, από όσους χρησιμοποιούν και τα δικαστήρια για να επιβάλλουν τον έλεγχο τους στους συλλόγους, υπάρχει απόκρυψη, αλλά και παραποίηση γεγονότων και παρουσιάζουν το μαύρο ως άσπρο, ας δώσουμε ορισμένα στοιχεία:

1.              Η αίτηση για προσωρινή διαταγή διορισμού ΔΣ στην ΟΣΤΟΕ  που κατατέθηκε από τους στηρίζοντες και το διορισμό διοίκησης στο ΣΣΕΤΕ εκδικάστηκε και απορρίφτηκε. Μάλιστα για να εκδικαστεί η δικηγόρος τους ζήτησε εξαίρεση από την αποχή των δικηγόρων, που δόθηκε επειδή αφορούσε προσωρινή διαταγή. Αλλά δυστυχώς για αυτούς η αίτηση τους για διορισμό απορρίφτηκε.

2.              Η οριστική εκδίκαση ορίστηκε για τις 11/12, αλλά επειδή η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται η δικηγόρος όσων ζητούν διορισμένο προεδρείο και στην ΟΣΤΟΕ δεν μπόρεσε και δεν θα μπορούσε να πάρει εξαίρεση, μιας και δεν επρόκειτο για προσωρινή διαταγή. Παρά ταύτα ο σδ. Τσαλαβρέτας ανέβασε υβριστική ανάρτηση σε βάρος σδ. του εκλεγμένου προεδρείου της ΟΣΤΟΕ και αναφέρει για δημιουργία εντυπώσεων ότι ζητήθηκε από τη δικηγόρο του προεδρείου της ΟΣΤΟΕ αναβολή της εκδίκασης δήθεν για το φόβο διορισμού.  

Αυτή είναι η σειρά των γεγονότων και διαψεύδουν την ανάρτηση του σδ. Τσαλαβρέτα.

Η μόνη αλήθεια που αναφέρει το κείμενο του του διορισμένου πλέον προέδρου του ΣΣΕΤΕ, είναι για τον περιορισμένο χρονικό περιθώριο προετοιμασίας της πλευράς των εκλεγμένων του προεδρείου της ΟΣΤΟΕ. Αυτό ισχύει, αλλά αφορά την εκδίκαση της  προσωρινής διαταγής που απορρίφθηκαν στις 21/11. Αλλά, παρόλα αυτά δεν το επικαλέστηκε η δικηγόρος της ΟΣΤΟΕ και υπήρξε επιτυχής αντίκρουση της προσφυγής των διορισμένων του ΣΣΕΤΕ που ζητούν διορισμό και στην ΟΣΤΟΕ. Και συγκεκριμένα δεν πέρασε  η μεθόδευση και ο αιφνιδιασμός που και η δικηγόρος της ΟΣΤΟΕ πρόλαβε και προετοίμασε την αντίκρουση της και η αίτηση διορισμού απορρίφτηκε.

Πιο αναλυτικά: Στις 2/11/2023 κατατέθηκε η προσφυγή για διορισμό Δ.Σ. αλλά κοινοποιήθηκε στις 15/11/2023 εκτός ωραρίου δικαστηρίων (14:20’) και η εκδίκαση ήταν στις 21/11/2023, ώστε μεσολαβούσε ο Γιορτασμός του Πολυτεχνείου και ένα Σαββατοκύριακο!!! Και η δεύτερη αίτηση για να μην ασκεί καθήκοντα το ΔΣ που ήταν έτοιμη από 2/11/2023 κατατέθηκε στις 17/11/2023 ημέρα Παρασκευή, κοινοποιήθηκε την ίδια μέρα στις 14:20’, που μεσολαβούσε το Σαββατοκύριακο και εκδικαζόταν και αυτή την Δευτέρα 21/11/2023 και ώρα 09:00’. Απορρίφτηκαν και τα δύο, προς απογοήτευση των διορισμένων.

Ας κρίνουν οι σδ. ποιοι εξυπηρετούνται από αυτές τις μεθοδεύσεις που αποδυναμώνουν τη συλλογική δύναμη και διεκδίκηση των συνταξιουχικών δικαιωμάτων μας. Είναι φανερό ότι τραπεζίτες και κυβέρνηση μπορούν από ικανοποίηση να τρίβουν τα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.