Αναζήτηση

05 Οκτωβρίου 2024

Για τη σύσκεψη της διαπαραταξιακής με θέμα ορισμό μέρας κινητοποίησης για το 33% και τις σχετικές αντιδράσεις

Λάβαμε στις 4/10 επιστολή του πρ. προέδρου του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ (σε φωτο δίπλα) για να παραβρεθούμε σε συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε για την προετοιμασία της συνάντησης με το Υπουργείο για την κατάργηση της περικοπής του 33% που προβλέπει ο ν. Βρούτση στην επικούρησή μας. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι ο ορισμός ημερομηνίας για κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, που ζήτησε η ΟΣΤΟΕ να καθοριστεί από το ΣΣΕΤΕ και να να πραγματοποιηθεί κατά τη συνάντηση της ΟΣΤΟΕ με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θα παραβρεθούμε στη συνεδρίαση και θα σας ενημερώσουμε. 

Έχουμε τοποθετηθεί για τη διαπαραταξιακή επιτροπή και το ρόλο της με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και σχόλια μας εδώ, εδώεδώ, εδώ και εδώ. Στις εκτιμήσεις μας αυτές παραμένουμε. 

Σχετικά με την τωρινή επιστολή, ωστόσο και σχετικά με τα όσα γράφονται σε διάφορες αναρτήσεις θέλουμε να επισημάνουμε :

α. Ο χρόνος που παραμένει για την άρση της περικοπής είναι λιγότερος από 2 μήνες και δεν μπορεί να υπάρξει καμιά περαιτέρω αναμονή για τη διεκδίκησή της, στο όνομα του ότι η επόμενη περίοδος είναι προεκλογική, εκλογική και διαδικασιών συγκρότησης του νέου Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, όσο και να υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες στα Δ.Σ. του προηγούμενου διαστήματος που περί άλλων τύρβαζαν για το πρόβλημα. Άλλωστε μετά τη λήξη αυτών των διαδικασιών, θα απομένουν λίγες μόνο μέρες και δεν δικαιολογείται καμιά αδράνεια το προηγούμενο διάστημα. 

β. Η ΟΣΤΟΕ φαίνεται ότι έχει διάθεση να συμβάλλει στην προώθηση του προβλήματος και στην αντιμετώπισή του  με διαφορετική οπτική, ζητώντας από το ΣΣΕΤΕ να καθορίσει και μέρα κινητοποίησης, όταν οι παρατάξεις του διορισμένου Δ.Σ. (και όχι μόνο) στην πρώτη και μοναδική συνεδρίαση του αρνήθηκαν την πρότασή μας για ταυτόχρονη κινητοποίηση τη μέρα της συνάντησης, σε συμμόρφωση με την απαίτηση "για να πέσουν οι τόνοι" του Υπουργείου όπως μας είπαν. Η κατάθεση στις 3/10 υπομνήματος της ΟΣΤΟΕ  στον Διευθυντή της κ. Υπουργού με θέματα τη μη περικοπή της Επικουρικής μας Σύνταξης, καθώς και για θέματα που αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων  των Τραπεζών, ανακινεί το ζήτημα και αυτό είναι θετικό. Είναι αναγκαία και μονόδρομος η αναθεώρηση της στάσης των παρατάξεων που αρνούνται τις κινητοποιήσεις. 

Κινητοποιήσεις για την κατάργηση της περικοπής χρειάζεται να καλούνται συνεχώς και χθες και σήμερα και αύριο. Να είναι μαχητικές, μαζικές και δυναμικές, αν θέλουμε πράγματι να πιεστεί η κυβέρνηση. 

Καμιά δικαιολογία δεν ευσταθεί για τη συνεχή αναβολή ή μετάθεση και αυτής της κινητοποίησης σε ένα αόριστο μέλλον. Η τωρινή επίκληση  εκτός των άλλων και του μικρού χρόνου για την καλή προετοιμασία (όσο και αν θα βοηθούσε να ήταν νωρίτερα όπως είχαμε προτείνει) μόνο ως πρόσχημα, για να μη γίνει το παραμικρό και η κυβέρνηση για συνεχίζει ανενόχλητη την εφαρμογή των σχεδίων της για εξυπηρέτηση της τράπεζας, μπορεί να εξηγηθεί, όπως άλλα που έχουν ακουστεί ότι δεν θα έρθουν οι σδ., ή το προηγούμενο ότι το Υπουργείο δεν την θέλει και θα κάνουμε κακή εντύπωση. 

Όλες και όλοι να είμαστε στους δρόμους, σε κινητοποιήσεις και δράσεις για την κατάργηση της περικοπής του 33%, για να πάρει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και η Τράπεζα να αναλάβει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Να ετοιμαστούμε για την παρουσία μας στο Υπουργείο και όπου χρειαστεί.  

Μπορείτε να διαβάσετε το υπόμνημα που κατέθεσε η ΟΣΤΟΕ στο Υπουργείο στις 3/10/2024, που περιέχει και το δικό μας θέμα του 33%, πατώντας  εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ανακοίνωση-εκτίμηση για τη συνάντηση με το Υπουργείο για το ν. Βρούτση και την επερχόμενη περικοπή του 33%

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ   Η συνάντηση στις ...