Αναζήτηση

30 Σεπτεμβρίου 2024

Πυροτεχνήματα και στάχτη στα μάτια...

Αυτή η περίφημη συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής με την κ. Υπουργό σχετικά με την άρση της επικείμενης περικοπής της επικουρικής κατά 33,3% τελικά αγνοείται. Αποδεικνύεται ότι ήταν ένα ακόμη πυροτέχνημα για να εμφανίσει πριν τη Γ.Σ. της 13/9/2024 ότι κάτι κάνει  το διορισμένο Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ. Μάλιστα τάχα είχαν συμφωνήσει να γίνει η συνάντηση πριν τη Γ.Σ. και δεν ήθελαν και καμία κινητοποίηση, γιατί το υπουργείο είχε ζητήσει να πέσουν οι τόνοι  και για αυτό δεν δέχτηκαν την πρότασή μας να καλούσε ο ΣΣΕΤΕ ταυτόχρονη κινητοποίηση.  

Όπως είχαμε επισημάνει στην σχετική μας ανακοίνωση ημ. 8/9/2024 για τη διαπαραταξιακή  «η απόφαση αποτελεί και μια απόπειρα για στάχτη στα μάτια. Να εμφανιστεί «έργο» στη συνέλευση, να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της πλειοψηφίας και να διαχυθεί η  ευθύνη σε όλους όσους συμμετείχαν.»

Τώρα πλέον είμαστε σε μια νέα φάση με την προκήρυξη εκλογών.  Ας υποθέσουμε ότι νομιμοποιείται για τέτοιες συναντήσεις μια διαπαραταξιακή επιτροπή  και όλοι συμφωνούν να γίνει αυτή η συνάντηση με το Υπουργείο με εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις...

Που είναι λοιπόν κάποια ενημέρωση προς όλες τις παρατάξεις, κάποια πρόσκληση για προετοιμασία, οτιδήποτε που να δείχνει ότι όντως υπάρχει στον ορίζοντα αυτή η συνάντηση;

Και φτάσαμε στο 2ο πυροτέχνημα. Τη σημερινή επιστολή ημ. 30/9  προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ, όπου χωρίς καμία πλέον θεσμική ιδιότητα ο "πρόεδρος" και ο "γενικός γραμματέας" του πρώην διορισμένου Δ.Σ. απευθύνθηκαν για να υπενθυμίσουν ότι εκκρεμεί μία συνάντηση που τους είχαν υποσχεθεί στη Γ.Σ. των μετόχων ημ. 25/7/2024. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και χωρίς καμία κινητοποίηση θυμήθηκαν, τώρα που ΔΕΝ νομιμοποιούνται με καμία ιδιότητα, να στείλουν μια ακόμα  την επιστολή κενή περιεχομένου και βαρύτητας.

Είναι προφανές ότι αποσκοπούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις λόγω των εκλογών και μόνο. Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για συνάντηση, δεν νομιμοποιούνται σε καμία περίπτωση να εκπροσωπήσουν τον ΣΣΕΤΕ, μετά την προκήρυξη εκλογών.

Άλλωστε και η δικαστική απόφαση για τον τελευταίο διορισμό προβλέπει να εξυπηρετούν μόνο τη μισθοδοσία του προσωπικού, πληρωμές προς δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφελείας και σύγκληση συνέλευσης για διενέργεια εκλογών.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ανακοίνωση-εκτίμηση για τη συνάντηση με το Υπουργείο για το ν. Βρούτση και την επερχόμενη περικοπή του 33%

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ   Η συνάντηση στις ...