Αναζήτηση

10 Σεπτεμβρίου 2024

Η επιστολή-απάντησή μας για τη συμμετοχή μας στην Εφορευτική Επιτροπή

Δημοσιοποιούμε παρακάτω την απάντηση που στείλαμε στις 10/9/2024 στο μέιλ του ΣΣΕΤΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Με βάση τη συζήτηση και την απόφαση του Δ.Σ. ημ. 28/8/2024 όπως την παρακολουθήσαμε διαδικτυακά για την συγκρότηση εφορευτικής επιτροπής με συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε παράταξη για τη διεξαγωγή των εκλογών του ΣΣΕΤΕ  και τη σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Δ.Σ., για τη δήλωση ονόματος που θα συμμετέχει εκ μέρους μας, η απάντησή μας είναι η εξής :

Εκτιμούμε ότι η συμμετοχή όλων των παρατάξεων στην εφορευτική επιτροπή δημιουργεί συνθήκες για διεξαγωγή τους με αδιάβλητο τρόπο και μπορεί υπό προϋποθέσεις να συμβάλλει στη δημοκρατική και διαφανή διεξαγωγή της διαδικασίας, που είναι απαραίτητη για να αντιστραφεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα.

Υπάρχει βάση στο πρόβλημα εξοικονόμησης χρόνου στη διαδικασία να αποφευχθούν καθυστερήσεις, ωστόσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν υπάρχει από όλες τις δυνάμεις και τους σδ. αντίστοιχη διάθεση και δέσμευση για συμμετοχή και στήριξη αυτού του ενιαίου ψηφοδέλτιου.

Επίσης, θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει δέσμευση όλων για δυνατότητα εποπτείας της διαδικασίας από εκλογικό αντιπρόσωπο οποιουδήποτε συνδυασμού καταθέσει ψηφοδέλτιο ενόψει εκλογών, όπως γίνεται σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Ευελπιστούμε ότι δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα που συνέβησαν κλειστών συνεδριάσεων κάποιων εκ των μελών της εφορευτικής επιτροπής όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές για την διαμόρφωση των οριστικών αποτελεσμάτων, ή παρεμπόδισης και προπηλακισμών εκπροσώπων παρατάξεων για εποπτεία της διαδικασίας όπως το βιώσαμε.

Ως εκ τούτου, εμείς θα συμμετέχουμε σε αυτό το ενιαίο και κλειστό ψηφοδέλτιο για εφορευτική επιτροπή στο βαθμό που αποτελεί ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης, δεν κατατεθεί κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο, περιλαμβάνει με ισότιμο τρόπο όλους τους υποψήφιους, εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις  και ο αριθμός των υποψηφίων εξασφαλίζει την εκλογή όλων.

Το όνομα του εκπροσώπου μας στην εφορευτική θέλουμε να ανακοινωθεί τη μέρα της συνέλευσης και δεσμευόμαστε για αυτό, αφού υπάρξει η παραπάνω ομόφωνη κατάληξη. Θα είμαστε σε επικοινωνία.

9/9/2024

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ανακοίνωση-εκτίμηση για τη συνάντηση με το Υπουργείο για το ν. Βρούτση και την επερχόμενη περικοπή του 33%

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ   Η συνάντηση στις ...