Αναζήτηση

19 Σεπτεμβρίου 2024

Προσωπικό σχόλιο-απάντηση της Ιωάννας Παυλοπούλου για την παραίτηση από τακτικό μέλος της ΚΕΕ

Την  Παρασκευή 13/9 στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας που ολοκληρώθηκε με την εκλογή ΚΕΕ που θα οργανώσει τις εκλογές που ήδη ορίστηκαν για τις 21 22 και 23 Οκτώβρη.

Σαν κεντρικό θέμα της συζήτησης είχε οριστεί η επερχόμενη μείωση κατά 33% του ήδη πετσοκομένου απο τον ν.Πετρόπουλου ΛΕΠΕΤΕ ,απο 1ης/1/25 με την εφαρμογή του ν.Βρούτση.
Μιας μεγάλης διάρκειας Γενική Συνέλευση με παρόντες συναδέλφους απο όλη την Ελλάδα , με μικρή συμμετοχή, ίσως και λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε σαν Σώμα με προβλήματα Υγείας αλλά και μετακίνησης γενικότερα.
Ωστόσο συνάδελφοι το αποτέλεσμα των εκλογών για την ΚΕΕ έδειξε κάτι μεγάλο και πολύ ελπιδοφόρο.

Εδειξε ξεκάθαρα τις ΔΥΟ τάσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον χώρο μας. Η μία, μιλάει για προσαρμογή και χαμηλές προσδοκίες και η άλλη, για μαχητική διεκδίκηση όλων όσων έκαναν τις ζωές μας απο δύσκολες έως αφόρητες πετσοκόβοντας συντάξεις και δικαιώματα απο τα Μνημόνια μέχρι και σήμερα. Κι ο κόσμος μας, απο τα κάτω, όσοι δηλαδή άντεξαν την πολύωρη διαδικασία, έδωσε με την ψήφο του ένα αποτέλεσμα στο οποίο χρειάζεται να σταθούμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Ψήφισε δίνοντας μεγάλο ποσοστό που σε αναγωγή ψηφισάντων πλησιάζει το 20%, αυτούς που του μίλησαν και είπαν οτι ΔΕΝ απεμπολούμε το δίκιο μας. Ο ΛΕΠΕΤΕ είναι οι εισφορές μας και το 33% είναι νόμος που πάτησε πάνω σε προηγούμενο νόμο. Πως χρειαζόμαστε το ΤΥΠΕΤ όσο και το ΕΣΥ.  Πως οι επιθέσεις που δεχόμαστε δεν συνδέονται αυστηρά ούτε και εξαντλούνται στον ΛΕΠΕΤΕ και την περαιτέρω μείωση αλλά με κεντρικές πολιτικές επιλογές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας συνολικότερα, αφού λεφτά υπάρχουν για εξοπλισμούς που μας εμπλέκουν σε πολέμους και ανταγωνισμούς, ενώ δεν υπάρχουν για ΥΓΕΙΑ , ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Μας ψήφισαν συνάδελφοι που παρακολουθούν την πορεία μας απο την εποχή της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ και του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΕΤ, πολύ πριν συγκροτηθούμε σε κίνηση συμμετέχοντας στις προηγούμενες εκλογές του συλλόγου μας.

Το κοινό κατέβασμα με τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ  ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μετά απο πίεση που ασκήθηκε μέσα στην γενική συνέλευση και επι της διαδικασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία ΚΑΙ των 2 παρατάξεων στην επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας μέσα απο την ΚΕΕ. Και τα καταφέραμε. Το Σώμα εξέλεξε ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος ως προς αυτό τον σκοπό.
Η Αγωνιστική Προοπτική και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας ψήφισαν. Η δική μου παραίτηση απο τακτικό μέλος στην ΚΕΕ, αλλά και άλλων, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση απόσυρση ή φαλκίδευση του αποτελέσματος και της εντολής που μας έδωσε το Σώμα. Οι συνάδελφοι που μετά τις παραιτήσεις μας είναι στην ΚΕΕ είναι συνάδελφοι και απο τις 2 κινήσεις που μπορουν να επιβλέψουν και να οργανώσουν τα δέοντα, και τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη οτι αυτό θα πράξουν.
Η δική μου απόφαση παραίτησης, ήταν μια συλλογική απόφαση προκειμένου να μπορώ να συμμετέχω ως υποψήφια στις εκλογές για να συνεχίσω να δίνω τις μάχες του χώρου μας ενώνοντας αντιστάσεις, χωρίς να αποφεύγω τα αιχμηρά για την εποχή μας επίδικα , συμμετέχοντας στις επικείμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Προοπτικής, διεκδικώντας ο λόγος μας να φτάσει και μέσα στο Δ.Σ.
Σε ένα ψηφοδέλτιο που χωράει ολους τους συναδέλφους που αντιλαμβάνονται οτι κάτι πρέπει να κάνουμε όταν καταρρέει ενα ολόκληρο Σύστημα, συμπαρασύροντας οχι μόνον εμάς, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία στην φτώχεια, την απαξίωση διαιρώντας μας σε κομμάτια, για να συνεχίσει να αποκομίζει κέρδη, περικόπτοντας τις ανάγκες μας και υποβαθμίζοντας τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε ένα Σώμα που σαν εργαζόμενοι έχουμε εμπειρία για το τι σημαίνουν μάχες αλλά και προδοσίες, συνδικαλιστικές αλλά και πολιτικές, που ζήσαμε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης που κάποιοι μας λένε ότι τελείωσε μαζί και οι αγώνες μας. Η δική μας πρόταση είναι οτι οι αγώνες είναι στα χέρια των συνταξιούχων και όχι στο lobbying. Είναι αγώνες κινηματικοί μαζί με όλη την κοινωνία  για τα δικά μας, αλλά και όλα τα άλλα, που κι αυτά είναι δικά μας.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ-ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ανακοίνωση-εκτίμηση για τη συνάντηση με το Υπουργείο για το ν. Βρούτση και την επερχόμενη περικοπή του 33%

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ   Η συνάντηση στις ...