Αναζήτηση

15 Σεπτεμβρίου 2024

Σχόλιο για τη ΓΣ του ΣΣΕΤΕ

Για μια ακόμη φορά γίναμε θεατές στο ίδιο έργο στη Γ.Σ.του ΣΣΕΤΕ:

- Αντί να ξεκινήσει την προγραμματισμένη ώρα, υπήρξε σχεδόν 2ωρη καθυστέρηση η οποία μάλιστα επιμηκύνθηκε με τη χρονοβόρα διαδικασία για την εκλογή προέδρου.
- Έτσι, γύρω στις 13:00, με 820 περίπου εγγεγραμμένα μέλη, στη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου πήραν μέρος μόλις  547, καθώς κάποια μέλη είχαν ήδη αποχωρήσει μη αντέχοντας την πολύωρη αναμονή.

- Εκλέχθηκε με διαφορά (ποσοστό περίπου 49%) ως πρόεδρος της Γ.Σ. ο συνάδελφος Σαγηνίδης ο οποίος ακολουθώντας προφανώς εντολές των παρατάξεων που τον υποστήριξαν (ΑΕΣ, Συνδ. Πρωτοβουλία, Ανανεωτική) ανακοίνωσε τους χρόνους ομιλίας των επικεφαλής των παρατάξεων, των μελών του (διορισμένου) Δ.Σ. και των απλών μελών του Συλλόγου (που ήταν εξαιρετικά περιορισμένος, 3 λεπτά μόλις).

- Ο 2ος και η 3η στη σειρά στη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου τελικά δεν πήραν θέση ως βοηθοί του προέδρου της Γ.Σ.
- Πριν την έναρξη των τοποθετήσεων, αρχικά έγινε προσπάθεια να δοθεί ο λόγος στον (διορισμένο) πρόεδρο του Συλλόγου για να αναφέρει τις ενέργειες του προεδρείου σχετικά με το φλέγον θέμα της μείωσης του 33%, όμως κάτω από έντονες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των παριστάμενων μελών, τελικά αποφασίστηκε να υπάρξει τοποθέτηση για το θέμα αυτό μέσα στα 15’ λεπτά που ήταν ο χρόνος που του αναλογούσε.
- Υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες για την άνιση κατανομή του χρόνου για τοποθετήσεις των απλών μελών
- Δεν διαβάστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, δεν ξέρουμε αν ήταν ομόφωνη η έγκριση του πορίσματος, ούτε έγινε σχετική αναφορά. Ο δε παριστάμενος εκ μέρους της Εξελεγκτικής Επιτροπής, μετά από κάποιες ώρες αναμονής, αποχώρησε… Δε ξεχνάμε οτι σε πρόσφατη συνεδρίαση του (διορισμένου) ΔΣ στο θέμα της Εξελεγκτικής υπήρχαν αντεγκλήσεις…
- Υπήρξαν επανειλημμένες ερωτήσεις αν παρίστανται δικαστικοί αντιπρόσωποι και η αμηχανία του προέδρου ήταν προφανής…
- Δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν λεκτικές αντεγκλήσεις σε ομιλίες από μέλη του (διορισμένου) ΔΣ που θεώρησαν ότι θίγονται από όσα ανέφερε ο ομιλητής. Παραλίγο δε, να υπάρξει και μεγαλύτερης έκτασης επεισόδιο όταν μέλος της ΔΑΚΣ κινήθηκε απειλητικά προς το βήμα του ομιλητή…
- Ενώ ήταν συνέλευση και για το διάστημα του εκλεγμένου ΔΣ, το στήσιμο της συνέλευσης, το περιεχόμενο και ύφος του διοικητικού απολογισμου ήταν έντονα διχαστικό και παραταξιακό  από τις παρατάξεις που προσέφυγαν για το διορισμό.
- Για τα μέλη του (διορισμένου) ΔΣ όλα ήταν καλά καμωμένα και μάλιστα με θράσος ζήτησαν να τους πουν “τι δεν κάναμε για την αποτροπή της επικείμενης περικοπής του 33% της επικούρησης”... Μόνο που ο πρόεδρος της ΓΣ δεν άφηνε καμία ερώτηση προς τους ομιλητές…  Προφανώς οι αγωνιστικές και οι μαχητικές κινητοποιήσεις των μελών του ΣΣΕΤΕ που θα εμπνέονται από ένα νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ, είναι άγνωστες λέξεις…
- Όπως και στην προηγούμενη ΓΣ, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός μοιράστηκε στα καθίσματα της αίθουσας λίγη ώρα πριν την έναρξη της ΓΣ, οπότε ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μελετήσει κανείς όλα όσα αναφέρονταν…
- Όσο περνούσε η ώρα, οι συμμετέχοντες (κάποιοι ήταν ήδη 5-6 ώρες στο χώρο της ΓΣ), αποχωρούσαν από την αίθουσα και αυτό εντάθηκε ειδικά από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες για την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και την εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
- Παρόλο που είχε ζητηθεί από αιρετά μέλη των νομαρχιακών παραρτημάτων την προηγούμενη της ΓΣ να υπάρξει εναλλαγή στη σειρά των ομιλητών μεταξύ των εκπροσώπων της επαρχίας και των επικεφαλής των παρατάξεων, αυτό δεν έγινε. Έτσι η τελευταία ομιλία του συναδέλφου Γιώργου Τσαουσάκου από το νομαρχιακό παράρτημα Χανίων έγινε λίγο πριν τις 17:00, παρουσία μόλις 10-15 συναδέλφων… 
- Δεν διαβάστηκαν τα 2 ψηφίσματα που δώσαμε σε συνεργασία με τους Ανυπότακτους σχετικά με την περικοπή του 33% της επικούρησης και τις γενικότερες κινήσεις που οφείλει να κάνει το ΔΣ που θα προκύψει στις επικείμενες εκλογές του ΣΣΕΤΕ.
- Με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και αφού ψήφισαν μόλις 673 συνάδελφοι, τελικά “πέρασε” ο διοικητικός απολογισμός με το ισχνό ποσοστό 54% ενώ ο οικονομικός με ποσοστό 57%.
- Γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως "νίκη" η υπερψήφιση, ενώ οι 358 ψήφοι σε περίπου 12.000 μέλη, δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει αποδοκιμάσει για μία ακόμη φορά.
- Στις εκλογές για την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Προοπτικής σε συνεργασία με τους Ανυπότακτους, έλαβε 144 ψήφους και εξέλεξε ένα τακτικό κι ένα αναπληρωματικό μέλος.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ανακοίνωση-εκτίμηση για τη συνάντηση με το Υπουργείο για το ν. Βρούτση και την επερχόμενη περικοπή του 33%

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 33% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ   Η συνάντηση στις ...